El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Confraria de Montserrat inicia a Puigverd de Lleida la festa de la patrona de Catalunya

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, com ja és tradició, ha organitzat el Tridu de preparació a la festa de la Patrona de Catalunya, que tindrà lloc el proper dissabte 27 d’abril.

El Tridu, de caràcter itinerant, ha començat enguany el dimecres 24 a la parròquia de Sant Pere de Puigverd de Lleida, amb la celebració de l’Eucaristia presidida pel rector Mn. Lucas Francisco Evung, amb ocasió de la festa de Sant Jordi, patró del poble i dels 120 anys de la Coral “La Palometa”, que ha solemnitzat la celebració.

Al finalitzar i abans de cantar el Virolai, davant la imatge de la Mare de Déu de Montserrat que havia estat col·locada en un lateral del presbiteri, juntament amb la del patró Sant Jordi, el president de la Confraria Josep Estruch lliurà a la parròquia i a la Coral “La Palometa” un llibre de la història de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida,de la qual n’és autor. Tanmateix mentre l’alcalde de Puigverd Josep Solsona, feu obsequi a la Confraria de Lleida d’una placa commemorativa i un llibre de la història del poble.

El segon dia el Tridu, el dijous 25, tindrà lloc a la parròquia de Sant Joan de Lleida amb motiu dels 850 anys, amb la celebració de l’Eucaristia a les 8 de la tarda presidida pel rector Mn. Jaume Pons i solemnitzada per la Coral del Carme i la Coral Romanesa. El Tridu clourà el divendres 26 a les 8 de la tarda, a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, amb la celebració de l’Eucaristia presidida pel rector Mn. Manel Mercadé.

El dissabte 27 d’abril serà la Catedral de Lleida, on hi ha l’altar de la Patrona, la que acollirà com ja és tradició la festa de la Mare de Déu de Montserrat. A les 9 del matí, a la capella de la Patrona tindrà lloc la celebració de l’Eucaristia, presidida pel consiliari de la Confraria Mn. Xavier Batiste, que clourà amb la benedicció del boix que serà distribuït entre els fidels i devots que acudeixin aquest dia a venerar “La Moreneta” en el seu cambril. Tot seguit s’iniciarà l’ofrena de flors i llum a la Patrona, mentre que a les 12 del migdia es previst el res de la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat i el cant de l’Àngelus. Ja per la tarda, la Coral Maristes Montserrat, sota la direcció de Gerard Guiu farà a les 6’30 una Ofrena Musical a la Patrona. La festa clourà a les 7’30 de la tarda, amb l’Eucarística presidida pel bisbe de Lleida Mons. Salvador Giménez Valls, solemnitzada pel Petit Cor de la Catedral.

Amb ocasió d’aquesta diada, la Confraria ha publicat el N. 92 del seu butlletí “El Matí” i ha editat 5.000 punts de llibre, que seran distribuïts entre els fidels i devots que acudeixin a la Catedral per venerar “la Moreneta”, il·lustrats amb un dibuix de Fèlix Montagut.