El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Lleida acollirà la 49ª Jornada Nacional del Moviment de Pobles i Comarques

Lleida acollirà l’any que ve la 49ª Jornada Nacional del Moviment de Pobles i Comarques de Catalunya (MCPCC). Així es va donar a conèixer el diumenge 12 de maig a Sant Sadurní d’Anoia en la trobada anual d’aquesta entitat d’Església repartida per Catalunya.

La part més teòrica de la jornada va tenir lloc al matí i va incloure l’Assemblea pròpiament dita, les aportacions per diòcesis, una xerrada sobre l’Evangeli en el pluralisme i un col·loqui final. A la part de les aportacions, des de Lleida van reconèixer que el tema del curs els “porta a actuar com Jesús”. Van fer referència a l’evangeli de Joan: “A vosaltres us dic amics perquè us he fet conèixer tot allò que he sentit del meu Pare” (Jn 15,1). Van defensar també que “l’amistat possibilita allò que en principi sembla incompatible: conviure amb persones diferents”. Siguin de dretes, d’esquerres, home, dona, amic o enemic. “L’Esperit ens mou per un camí i potser al nostre germà el mobilitza per un altre”. Una realitat que “fa viure en la incertesa” perquè deixa clar que “no tenim tota la veritat; per tant, res d’obligació ni d’imposició de cap mena, sinó estar al costat, acollint... encara que a vegades pot ser dur”.

Després de la sessió matinal tots plegats van compartir un dinar i seguidament van visitar el Castell de Subirats. El bisbe de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, va presidit l’Eucaristia de cloenda que es va celebrar a l’església d’aquest castell, entre d’altres, van concelebrar els mossens de la nostra diòcesi Mn. Jaume Pedrós i Mn. Xavier Batiste.

En acabar, el Penedès va traspassar el relleu a la diòcesi de Lleida per a la celebració de la 49a Jornada Nacional, l’any 2020.